Недогарківська громада
припинила діяльність, увійшла до складу Піщанської громади

Поздоровлення зі святим Великим постом!

Дата: 19.02.2018 08:13
Кількість переглядів: 1107

Поздоровляю вас, брати й сестри, зі святим Великим постом! 
Великий піст — нова у цьому році милість Божа для нас і доброта. Чим ми, грішні, можемо відповісти Богові на цю милість? Як закликає Церква, ми повинні відповісти утриманням, молитвою і говінням.

За церковним уставом, Великий піст віруючі проводять не лише в абсолютному невживанні скоромної їжі й пиття, а й в утриманні язика й униканні всього, що бентежить душу й приносить суєту в життя. Помірність є гарною запорукою того, що ми можемо провести даний Богом час посту з користю для душі й тіла. 
У дні посту свята Церква обмежує нас не лише в мирських веселощах. Обмежує вона й духовне торжество. У ці дні священнослужителі не облачаються у світлі ризи, під час богослужінь хор не співає урочистих пісень. Церква не пропонує нам Божественної трапези — святої Літургії, а якщо зрідка й пропонує, то лише в Передосвячених Дарах. 
Християнин зобов’язаний утримуватися як від скоромної їжі й пиття, так і від надлишку пісних продуктів. У цьому — сутність посту, але цим він не обмежується. Під час посту християни намагаються частіше відвідувати храм, говіти, перебувати в молитві й безмовності, більше читати слово Боже й міркувати про нього. Якщо такої можливості немає вдома, потрібно уважно прислухатися до слова Божого у святому храмі, тому що це сповнює душу Божественним миром і благодаттю, допомагає зазирнути всередину самого себе, поставитися до себе з усією серйозністю, подумати про свої гріхи. У ці дні ми часто просимо Бога, щоб Він відкрив нам очі, допоміг побачити свою гріховність: "Їй, Господи Царю, дай мені побачити мої гріхи!" А ми вже, побачивши, принесемо щиросердне покаяння. 
Почуємо, браття й сестри, цьогорічний заклик Великого посту, сприймемо його як дарунок Божого милосердя, як дарунок спасіння. Принесемо Богові утримання і каяття, очистимо наші душі від усякої скверни, причастимося святих і живодайних Таїн Христових. Нехай цей піст стане для нас справжньою духовною весною! 

Господи, колінне преклоніння й піст рабів Твоїх прийми нині й даруй нам Своє небесне благословення.

Настоятель Церкви Архангела Михайла УПЦ с. Недогарки, священик Олександр Пашко



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь