A A A K K K
для людей із порушенням зору
Недогарківська громада
припинила діяльність, увійшла до складу Піщанської громади

Поздоровлення зі святим Великим постом!

Дата: 19.02.2018 08:13
Кількість переглядів: 1037

Поздоровляю вас, брати й сестри, зі святим Великим постом! 
Великий піст — нова у цьому році милість Божа для нас і доброта. Чим ми, грішні, можемо відповісти Богові на цю милість? Як закликає Церква, ми повинні відповісти утриманням, молитвою і говінням.

За церковним уставом, Великий піст віруючі проводять не лише в абсолютному невживанні скоромної їжі й пиття, а й в утриманні язика й униканні всього, що бентежить душу й приносить суєту в життя. Помірність є гарною запорукою того, що ми можемо провести даний Богом час посту з користю для душі й тіла. 
У дні посту свята Церква обмежує нас не лише в мирських веселощах. Обмежує вона й духовне торжество. У ці дні священнослужителі не облачаються у світлі ризи, під час богослужінь хор не співає урочистих пісень. Церква не пропонує нам Божественної трапези — святої Літургії, а якщо зрідка й пропонує, то лише в Передосвячених Дарах. 
Християнин зобов’язаний утримуватися як від скоромної їжі й пиття, так і від надлишку пісних продуктів. У цьому — сутність посту, але цим він не обмежується. Під час посту християни намагаються частіше відвідувати храм, говіти, перебувати в молитві й безмовності, більше читати слово Боже й міркувати про нього. Якщо такої можливості немає вдома, потрібно уважно прислухатися до слова Божого у святому храмі, тому що це сповнює душу Божественним миром і благодаттю, допомагає зазирнути всередину самого себе, поставитися до себе з усією серйозністю, подумати про свої гріхи. У ці дні ми часто просимо Бога, щоб Він відкрив нам очі, допоміг побачити свою гріховність: "Їй, Господи Царю, дай мені побачити мої гріхи!" А ми вже, побачивши, принесемо щиросердне покаяння. 
Почуємо, браття й сестри, цьогорічний заклик Великого посту, сприймемо його як дарунок Божого милосердя, як дарунок спасіння. Принесемо Богові утримання і каяття, очистимо наші душі від усякої скверни, причастимося святих і живодайних Таїн Христових. Нехай цей піст стане для нас справжньою духовною весною! 

Господи, колінне преклоніння й піст рабів Твоїх прийми нині й даруй нам Своє небесне благословення.

Настоятель Церкви Архангела Михайла УПЦ с. Недогарки, священик Олександр Пашко



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь