A A A K K K
для людей із порушенням зору
Недогарківська громада
припинила діяльність, увійшла до складу Піщанської громади

Всеукраїнська асоціація сільських та селищних рад ініціює селянську підтримку в Україні проекту Декларації Організації Об’єднаних Націй про права селян та інших людей, які працюють у сільській місцевості

Дата: 26.02.2018 09:59
Кількість переглядів: 727

Всеукраїнська асоціація сільських та селищних рад ініціює селянську підтримку в Україні проекту Декларації Організації Об’єднаних Націй про права селян та інших людей, які працюють у сільській місцевості

 

Проект Декларації є результатом багаторічної боротьби селян багатьох країн світу за можливість гідно жити і працювати у сільській місцевості. У Декларації викладено особливості реалізації фундаментальних прав людей, які проживають і працюють на селі. Найголовнішими з них є: право на землю, на працю, соціальний захист і гідний дохід за місцем проживання, на вироблення і споживання традиційних продуктів харчування, на колективне використання місцевих ресурсів в інтересах сільських мешканців. Міжнародні організації, які контролюють дотримання прав людини, зібрали численні докази того, що ці та інші права селян в усьому світі порушуються. Подібне, у різних формах, спостерігається й в Україні.

Низка вітчизняних громадських організацій 1 лютого 2018 року звернулися до Уряду з проханням забезпечити підтримку Україною Декларації у процесі її прийняття Організацією Об’єднаних Націй. Реєстраційний номер листа у Кабінеті Міністрів України: 4612/0/1–18 від 2.02.2018.

Для того, щоб Уряд почав діяти, важливо, щоб це звернення підтверджувалось голосами «знизу». Треба донести «нагору», що захист прав селян - це не тільки позиція громадських організацій, а й вимога широкого сільського загалу.

Якщо Ви хочете долучитися до відстоювання прав селян на гідне життя і заробіток на своїй землі за міжнародними стандартами, то засвідчіть свою причетність до цього:

 • телефонним дзвінком на урядову «гарячу лінію» за номером 1545. З мережі фіксованого зв’язку Укртелеком, телефонів мобільних операторів Київстар, Vodafone Україна, Лайфселл - дзвінки безкоштовні;

 • письмовим зверненням до Кабінету Міністрів України за адресою: 01008, м. Київ, вул. Грушевського,12/2, Кабінет Міністрів України.

У зверненні має бути зазначено прізвище, ім'я, по батькові, місце проживання громадянина, викладено суть порушеного питання, пропозиції, прохання чи вимоги. Письмове звернення має бути підписано заявником (заявниками) із зазначенням дати.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь