Недогарківська громада
припинила діяльність, увійшла до складу Піщанської громади

Всеукраїнська асоціація сільських та селищних рад ініціює селянську підтримку в Україні проекту Декларації Організації Об’єднаних Націй про права селян та інших людей, які працюють у сільській місцевості

Дата: 26.02.2018 09:59
Кількість переглядів: 802

Всеукраїнська асоціація сільських та селищних рад ініціює селянську підтримку в Україні проекту Декларації Організації Об’єднаних Націй про права селян та інших людей, які працюють у сільській місцевості

 

Проект Декларації є результатом багаторічної боротьби селян багатьох країн світу за можливість гідно жити і працювати у сільській місцевості. У Декларації викладено особливості реалізації фундаментальних прав людей, які проживають і працюють на селі. Найголовнішими з них є: право на землю, на працю, соціальний захист і гідний дохід за місцем проживання, на вироблення і споживання традиційних продуктів харчування, на колективне використання місцевих ресурсів в інтересах сільських мешканців. Міжнародні організації, які контролюють дотримання прав людини, зібрали численні докази того, що ці та інші права селян в усьому світі порушуються. Подібне, у різних формах, спостерігається й в Україні.

Низка вітчизняних громадських організацій 1 лютого 2018 року звернулися до Уряду з проханням забезпечити підтримку Україною Декларації у процесі її прийняття Організацією Об’єднаних Націй. Реєстраційний номер листа у Кабінеті Міністрів України: 4612/0/1–18 від 2.02.2018.

Для того, щоб Уряд почав діяти, важливо, щоб це звернення підтверджувалось голосами «знизу». Треба донести «нагору», що захист прав селян - це не тільки позиція громадських організацій, а й вимога широкого сільського загалу.

Якщо Ви хочете долучитися до відстоювання прав селян на гідне життя і заробіток на своїй землі за міжнародними стандартами, то засвідчіть свою причетність до цього:

 • телефонним дзвінком на урядову «гарячу лінію» за номером 1545. З мережі фіксованого зв’язку Укртелеком, телефонів мобільних операторів Київстар, Vodafone Україна, Лайфселл - дзвінки безкоштовні;

 • письмовим зверненням до Кабінету Міністрів України за адресою: 01008, м. Київ, вул. Грушевського,12/2, Кабінет Міністрів України.

У зверненні має бути зазначено прізвище, ім'я, по батькові, місце проживання громадянина, викладено суть порушеного питання, пропозиції, прохання чи вимоги. Письмове звернення має бути підписано заявником (заявниками) із зазначенням дати.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь