A A A K K K
для людей із порушенням зору
Недогарківська громада
припинила діяльність, увійшла до складу Піщанської громади

Берег Дніпра знову чистий

Дата: 06.07.2017 13:29
Кількість переглядів: 891

Берег Дніпра знову чистий

 

Блакитне небо дивиться у воду,
А сонце пестить річку раз у раз.
І де Дніпро здобув цю дивну вроду,
Яка чарує кожного із нас?

 

Ласкаве небо над плесом ріки, ранковий шелест хвиль, намисто гнучких верб на березі. Таке наше Дніпро. Дніпро – ріка нашого краю, ріка нашої долі, ріка нашої любові. Саме до такого Дніпра прагнемо ми у дні відпочинку, саме за таким Дніпром ми сумуємо серед буденних справ у вік науково-технічного прогресу.  І в пам’яті зринають невмирущі слова Тараса Шевченка: «Реве та стогне Дніпр широкий, сердитий вітер завива …». Так, справді - могутній наш Дніпро. Але придивись уважно. Перед людиною – він покірний, вразливий, беззахисний…

 

Вже десять років підряд, в першу суботу липня відзначається Міжнародний день Дніпра. У рамках відзначення цього свята в Україні проводяться культурно-мистецькі заходи,  прибираються береги річки, впорядковуються  місця відпочинку. Але головна мета цього свята – звернути увагу людей на проблеми Дніпра, захистити його, показати його вразливість.

 

Скляні та пластикові пляшки, поліетиленові пакети, побутове сміття, залишки їжі та згарища від багать – такі на даний час є дніпровські краєвиди.

 

Саме таким «беззахисним від сміття» і постав Дніпро перед учасниками суботника, який відбувся 01 липня 2017 року та був організований виконавчим комітетом Недогарківської сільської ради. Суботник відбувався у двох напрямках:  прибирання узбережжя Кременчуцького водосховища в районі села Максимівки та в районі села Недогарки.  Небайдужих до проблем Дніпра виявилося небагато – близько 70 чоловік. Але силами цих людей зроблено чимало: прибрано біля 6 гектарів берега, вивезено 8 м3 сміття, ліквідовано 8 несанкціонованих сміттєзвалищ.

 

Хочеться подякувати всім, хто відгукнувся на заклик сільського голови  Пащенко Віри Костянтинівни і долучився до суботника: працівники виконавчого комітету, підприємств, організацій та установ нашої громади, просто громадяни та діти. Особлива подяка директору ПСП «Дніпровські зорі» Сіорі Лідії Михайлівні. Без працівників та автотранспорту її підприємства неможливо було б вивезти зібране сміття.

 

Але б хотілося серед присутніх побачити більше депутатів Недогарківської сільської ради – кому, як не їм, повинні бути небайдужі місцеві проблеми, кому, як не їм – найлегше донести до своїх виборців всі гарні ініціативи та починання, показати справжній приклад. Також хотілося б побачити серед присутніх більше молоді – адже їм, майбутнім господарям, передавати у спадщину наше Дніпро, вчити оберігати і цінувати нашу річку.

 

Цьогорічний суботник до дня Дніпра показав, що люди вже поступово вчаться любити  природу рідного краю, по-європейськи ставитися до середовища в якому живуть - в цьому році сміття виявилося менше ніж, в минулому. Можливо, колись, і мешканці Недогарківської громади на Міжнародний день Дніпра будуть збиратися на узбережжі цієї славетної річки не для того, щоб прибрати сміття, а дійсно для того – щоб помилуватися красою Могутнього Дніпра та оспівувати його велич.

 

Сільський голова Пащенко Віра Костянтинівна висловлює велику вдячність всім, хто долучився до такого необхідного і водночас прекрасного дійства – Міжнародного дня Дніпра. Суботник 01 липня ще раз довів – гуртом, наполегливо, дружно, всією громадою, можна здолати будь-яку справу. Сподіваємося на Вашу подальшу підтримку, Недогарківська громадо! Берег Дніпра знову чистий!

                                                 

  Виконавчий комітет Недогарківської сільської ради

 

Фото без опису

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь