A A A K K K
для людей із порушенням зору
Недогарківська громада
припинила діяльність, увійшла до складу Піщанської громади

ПАМЯТІ ВЕЛИКОГО КОБЗАРЯ

Дата: 04.04.2018 08:34
Кількість переглядів: 1750

«Живе Кобзар у пам’яті народу, 
Живуть його слова, і мрії, і думки. 
Хоч зазнавав великі перешкоди, 
Та спадщина його сягла віки» 

 

Є імена, що увібрали в себе душу народу, стали часткою його життя. Саме таким для українців є ім’я Тараса Григоровича Шевченка,  славетного і  величного митця, людини планетарного масштабу. 

У приміщенні Максимівської бібліотеки працює постійно діюча книжкова виставка « Твори Тараса українська гордісь і окраса»,  присвячена 2004-й річниці від дня народження співця вільної України, геніального поета, прозаїка, драматурга, мислителя,  історика, етнографа, фольклориста, талановитого художника. 

Керівником гуртка бісероплетіння Жевнєрова Н.Я.  та ученицею 6 класу Глушко Олександрою була проведена вікторина про життя і творчість митця.

Українська символіка, кетяги калини, колоски пшениці, зображенні на портреті Шевченка,  який виконала учениця  10-класу Лукашенко Руслана, також вона  надала свої роботи, присвячені знаменитому поету, та інші картини.  Красивою окрасою заходу були  портрети Великого Кобзаря виконанні  майстринями   с.Максимівки

Минуло багато  років з дня народження Т.Г. Шевченка – славного сина українського народу, але й сьогодні, як живий, говорить він із своїми наступниками. Його слово живе між нами, гнівне і ніжне, полум’яне і міцне. 

І на українській землі, над ланами, широкими полями,  містами і селами, як весняні води могутнього Дніпра, лине вічно живе в народі слова Великого Кобзаря.  Невмирущій славі генію українського народу був присвячений літературний вечір «Співець української слави і волі» підготувала бібліотекар Кравченко Л.І.   Учасники заходу читали свої улюблені вірші  Тараса Григоровича Шевченка. 

 Минають віки, стираються написи на камені, тліють книги, руйнуються будівлі, але слово Шевченка – живе і вічне. Його творчість зігріта гарячою любов’ю до Батьківщини, пройнята священною ненавистю до ворогів і гнобителів народу.  Про те, що його думи, його пісні, його полум’яний гнів, його боротьба за світлу долю трудового люду були і залишаються думами, піснями, гнівом і боротьбою мільйонів, .   

 Пам’ятає народ свого Кобзаря, вшановує його пам’ять. 

На сучасному етапі розвитку  України саме Т. Г. Шевченко та його творчість є духовними наставниками, прикладом справжньої відданості і любові до рідної землі, рідного народу. 

Завідуюча сільською бібліотекою  Л.І. Кравченко.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь