A A A K K K
для людей із порушенням зору
Недогарківська громада
припинила діяльність, увійшла до складу Піщанської громади

ПРО ЖИТТЯ І ТВОРЧІСТЬ О.Т.ГОНЧАРА

Дата: 04.04.2018 08:43
Кількість переглядів: 871

Про життя і творчість О. Т. Гончара

Напередодні визначної події, для учнів та жителів села, Максимівська сільська  бібліотека (завідуюча Л.І. Кравченко) 1 квітня  2018 року відсвяткувала 100  річницю від дня народження Олеся Терентійовича Гончара, Героя України, видатного письменника-полтавця, громадсько-культурного діяча, лауреата Державних премій СРСР, УРСР, премії  Т. Г. Шевченка, провели Літературно музичну композицію  «Собор душі», також була представлена книжкова виставка «Сівач прекрасного і мудрого», виставка гуртка бісероплетіння «Пролісок»  (керівник Н.Я. Жевнєрова) за творами письменника .    

         «Олесь Гончар – гордість нашого краю, він уособлює Україну ХХ сторіччя. Йому боліло, коли молодь вивчала не справжню історію свого народу, а вигадану, йому боліло, коли українці зрікалися своєї мови, йому дуже не хотілося, щоб українці загубилися у світі, а Україна зникла з географічної мапи землі. Досить актуальними сьогодні є слова видатного письменника: «Усі, кому дорога Україна, єднаймось, не піддаваймось на провокації, не йдімо на чвари, на розбрат! Майбутнє – не безнадійне». Цікавим є і той факт, що саме Олесь Гончар став першим лауреатом премії імені Тараса Шевченка», – розповіла ведуча заходу Любов Кравченко.

Усі запрошені з великим інтересом послухали воєнну поезію у виконанні автора (з аудіодиску «Живі голоси») та переглянули слайд-презентацію «Феномен Олеся Гончара», що дало можливість відчути його незриму присутність у мистецькій вітальні. Підкреслюючи не пересічність постаті Олеся Терентійовича, ведуча привернула увагу присутніх до літератури, представленої на книжковій виставці «Сівач прекрасного і мудрого»., яка популяризує творчість видатного письменника. Особливе пожвавлення учасників викликали питання вікторини для дітей, що стосувалися життєвого та творчого шляху Олеся Гончара. На закінчення літературної зустрічі читачі переглянули відео сюжет «Полтавщина читає Гончара», створений працівниками Будинку культури.

Завідувач Максимівською сільською бібліотекою Любов Кравченко 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь