A A A K K K
для людей із порушенням зору
Недогарківська громада
припинила діяльність, увійшла до складу Піщанської громади

Про війну словами односельців

Дата: 19.06.2018 15:58
Кількість переглядів: 964

 Закриття пришкільного оздоровчого табору «Веселка» виявилось водночас сумним та веселим: урочистим на початку дня та грайливим і неординарним в другій його половині. Зранку 16 червня дітей гостинно приймала місцева бібліотека. Розмова йшла про серйозні речі, бо темою заходу став девіз: «Мужність батьків і дідів пронесемо крізь покоління!» і присвячений він був початку Великої Вітчизняної війни. На нових стендах «Герої Великої війни», «Наші односельці в роки Великої Вітчизняної війни 1941-1945 рр.» та «Вони повернулися живими з фронтів ІІ світової війни!» діти з гордістю показували одне одному своїх прадідів. А Кошулько Владислав навіть розповів цілу історію про свого славетного дідуся-танкіста Фруля Данила Федоровича.

  З подивом і зацікавленістю слухали діти розповідь завідуючої бібліотекою Мороз Любові про її дідуся Журило Якова Павловича, який брав участь в одній з наймасовіших та найкровопролитніших битв в світовій історії – битві за Дніпро, а ще про те як знайома їм всім Білоус Марія Іванівна після спалення Недогарок спала сидячи разом з сестричками на спаленій печі на протязі 2 тижнів.

Про свого батька Марченка Михайла Даниловича, який живим повернувся з війни і ще довго розміновував післявоєнні міни та снаряди на території села та поза ним, розповів гість заходу – Марченко Олександр.

  Згадали і про непросте військове становище сучасної України, адже запрошений на захід Дмитро Сухорук, який з гідністю несе стяг військових традицій своєї сім`ї, не зміг прийти, бо збирається знову відправитись в зону АТО.

  Вражені, розчулені діти згадали про себе всіх героїв, що захищали і захищають дитячий мирний сон, віддаючи їм пошану хвилиною мовчання. Пообіцявши більше дізнатися про славетну історію своїх рідних від бабусь, діти пішли до школи веселитись, бо саме задля цього їх пращури і віддали своє життя в далеких 40-х.

Завідувач бібліотекою Любов Мороз.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь