A A A K K K
для людей із порушенням зору
Недогарківська громада
припинила діяльність, увійшла до складу Піщанської громади

Освітня діяльність національних природних парків Полтавщини

Дата: 20.06.2018 08:34
Кількість переглядів: 970

Природно-заповідний фонд України – ділянки суші і водного простору, природні комплекси та об'єкти, які мають особливу природоохоронну, наукову, естетичну, рекреаційну та іншу цінність і виділені з метою збереження природної різноманітності ландшафтів, генофонду тваринного і рослинного світу, підтримання загального екологічного балансу та забезпечення фонового моніторингу навколишнього природного середовища.

Згідно з Законом України «Про природно-заповідний фонд України» території та об’єкти ПЗФ, окрім іншого, можуть використовуватися в науково-дослідних та освітньо-виховних цілях.

Саме з цією метою 5 червня з нагоди відзначення Всесвітнього дня охорони навколишнього середовища в національному природному парку «Нижньосульський» відкрито чергову еколого-пізнавальну стежку «Подорож до озера Судевське».

Протяжність екологічної стежки 3 км, її маршрут розділено на дев’ять зупинок, хоча він може бути і коротшим, в залежності від віку екскурсантів, теми, призначення, тривалості екскурсії. Кожну з зупинок облаштовано інформаційними стендами.

Маршрут репрезентує природний заплавний комплекс на лівому березі річки Сула в її пониззі, у складі якого заплавні луки (псамофіти, справжні, засолені, заболочені), ліси (соснові, вільшаники), водойми (озеро старичного типу, болото) та псамофітний боровий комплекс.

Мета стежки – рекреація, виховання та освіта у сфері охорони навколишнього природного середовища, поширення знань про природу та людину, як невід’ємну частку довкілля.

Також до парку на пізнавальну екскурсію екологічною стежкою «Онішківська» завітали вихованці дитячого пришкільного табору «Капітошка» Вишнівської ЗОШ I-IIIст. (Полтавська обл.).

Впродовж подорожі діти мали змогу познайомитися з дивовижним світом боліт, лісів, флорою та фауною даної місцевості.

Екскурсанти із захопленням пройшли маршрутом стежки, приймали участь в вікторинах «Пташине царство», «Хто в лісі господар», «У володіннях флори».

На завершення юні туристи отримали інформаційні буклети, листівки, плакати та фото на згадку.

А в НПП «Пирятинський» з 11 червня вже вшосте запрацювала щорічна літня екологічна школа «Юні дослідники».

Відвідувачами стали учні 5-6 класів Опорного закладу Пирятинська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №6 Пирятинської міської ради.

Цього року діти вивчатимуть біорізноманіття ботанічної пам’ятки природи «Лісопарк «Острів Масальський».

Заняття проводять фахівці відділу рекреації та екологічної освіти НПП «Пирятинський». Основними завданнями школи є вивчення видового різноманіття лісу, луків та водно-болотних угідь р. Удай, спостереження за комахами та птахами, навчитися працювати з визначниками та довідниковою літературою. 

В перший день юні дослідники знайомилися один з одним, вчилися слухати ліс, спостерігати за комахами.

В такий спосіб працівники національного парку  намагаються  виховати в школярах любов до природи рідного краю та навчити їх культурі спілкування із навколишнім світом.

Департамент екології та природних ресурсів


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь