Недогарківська громада
припинила діяльність, увійшла до складу Піщанської громади

Все, що потрібно знати про діяльність та послуги територіального центру

Дата: 20.06.2018 08:45
Кількість переглядів: 2678

Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Кременчуцького району  надає соціальні послуги громадянам похилого віку, інвалідам, хворим (з числа осіб працездатного віку на період до встановлення їм групи інвалідності, але не більш як чотири місяці), які не здатні до самообслуговування і потребують постійної сторонньої допомоги і не мають рідних, які повинні забезпечити їм догляд і допомогу, або рідні є громадянами похилого віку чи визнані інвалідами в установленому порядку.

У складі територіального центру діють структурні підрозділи:

1) Відділення соціальної допомоги вдома – надає послуги одиноким громадян, які не здатні до самообслуговування у зв’язку з частковою втратою рухової активності і потребують сторонньої допомоги, соціального обслуговування в домашніх умовах соціальними робітниками згідно з медичним висновком.

2) Відділення денного перебування –надає послуги із:- психологічної адаптації;- послуги з фізичної реабілітації; - навчання осіб з обмеженим фізичними можливостями користування інвалідними візками. та соціальної адаптації людей у візках; - залучення пенсіонерів та інвалідів до активного способу життя; - соціально-педагогічну послугу «Університет третього віку» - культурно-просвітницький факультет; – надає послуги з масажу безпосередньо у населених пунктах на ФАПах та в амбулаторіях, фізіотерапії, фітотерапії, аромотерапія, механотерапії, сенглетно-кисневої терапії тощо.                                                                                                           Послуги надаються у відповідності до лікарських призначень.

3)Відділенням організації надання адресної натуральної та  грошової допомоги – надаються:- перукарські послуги; -з ремонту взуття; -з ремонту та пошиття одягу; - розробки дров (розпилювання); -з прокату засобів реабілітації; -з дрібного ремонту будівель, парканів та ін. споруд; -викошування бур’янів ,тощо.

Право на безоплатні послуги мають:

-громадяни, які не здатні до самообслуговування у зв'язку з похилим віком, хворобою, інвалідністю і не мають рідних, які повинні забезпечити їм догляд і допомогу, або рідні є громадянами похилого віку чи визнані інвалідами в установленому порядку

-інші громадяни похилого віку, інваліди, хворі (з числа осіб працездатного віку на період до встановлення їм групи інвалідності, але не більш як чотири місяці), які мають на своєму утриманні  неповнолітніх дітей, дітей-інвалідів, осіб похилого віку, інвалідів, за умови, що середньомісячний сукупний дохід їх сімей  нижчий ніж 1,5 прожиткового  мінімуму для сім'ї;

-громадяни, які перебувають у складній життєвій ситуації у зв'язку з  безробіттям і зареєстровані в державній службі зайнятості як такі, що шукають роботу, стихійним  лихом, катастрофою (і мають на своєму утриманні неповнолітніх дітей, дітей-інвалідів, осіб похилого віку, інвалідів), якщо середньомісячний сукупний дохід їх сімей нижчий ніж прожитковий мінімум для сім'ї.

4.) Відділення «соціальний офіс» - надає послуги з «соціального супроводу», «швидкої соціальної допомоги», юридичні консультації з питань чинного законодавства, інформаційно-консультативні послуги, а також обстеження з метою виявлення громадян, які потребують різних видів соціальних послуг відділеннями територіального центру.

Послуга «Соціальне таксі» – надається для перевезення одиноких непрацездатних громадян, інвалідів, пенсіонерів, які не можуть самостійно пересуватися або пересуваються за допомогою милиць, палиць, візків до підприємств,установ і організацій різної форми власності, банківських установ, поліклінік, на взяття в участі в культурно-масових заходах, які проводяться в районі, до відділень реабілітації тощо.

Заявки на обслуговування спецавтотранспортом приймаються:                                                               -  за три дні до виїзду за вказаною адресою (на термінові виїзди як виняток);                               - виїзд спецавтомобіля у святкові та вихідні дні в тому числі на час після 17.00 години (до автовокзалу і залізничного вокзалу за направленням на санаторно-курортне лікування) здійснюється за наказом директора територіального центру.

Один замовник може скористатись послугою «соціальне таксі» не більше 6-ти разів на рік.

 

Заявки приймаються за адресою: м. Кременчук пров. Гурамішвілі буд.1, графік роботи: понеділок – пятниця 800 до 1715обідня перерва  з 1200 до 1300, вихідні дні: субота та неділя          за телефоном 72-48-19  

 

Сектор обліку бездомних та  звільнених осіб

 

У складі територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Кременчуцького району діє сектор обліку бездомних та, звільнених осіб з місць  позбавлення волі.

Особи, які звільнилися з місць позбавлення волі і втратили родинні зв’язки зможуть отримати послуги:

- первинний облік бездомних громадян, видача посвідчень про взяття на облік за формою, затвердженою Міністерством соціальної політики України;

- сприяння реєстрації переважного місця знаходження бездомних осіб відповідно до законодавства;                                                                                           - сприяння у відновлені документів;

- банк одягу

             - медичні послуги -  здійснення лікувально-оздоровчих заходів;

             - психологічні послуги – організація надання консультацій з питань психологічного здоров’я та поліпшення відносин з оточуючим соціальним середовищем;

             - юридичні послуги – надання консультацій з питань чинного законодавства, захист прав та інтересів громадян.

Громадяни похилого віку, інваліди І та ІІ груп, які  за станом здоров’я потребують сторонього догляду можуть отримати допомогу у спеціальному відділенні Ліщинівського психоневрологічного будинку-інтернату (за направленням (путівкою), виданою Департаментом соціального захисту населення Полтавської обласної державної адміністрації).

Адреса: 39224 вул.Лісна,1, сЛіщинівка, Кобеляцький р-н. Полтавська обл. тел/факс (05343)3-13-12

За  звільненими особами здійснюється соціальний патронаж шляхом  здійснення  комплексу правових, економічних, організаційних, психологічних, соціальних та інших заходів, зокрема надання послуг, спрямованих на їх соціальну адаптацію.

 

За консультацією щодо соціального патронажу можна звернутися до уповноваженої особи, яка знаходиться за адресою:

 

м.Кременчук   пров.Гурамішвілі,1  

з 800 до 1700 години  вихідні дні субота та неділя

телефон для довідок: 72-48-85

м.Кременчук   вул.І. Приходька, 90 

тел. (05366) 6-02-65

м.Кременчук   проспект Свободи, буд. 130

тел. (05366) 77-17-57

Кременчуцький районний відділ

УМВС України в Полтавській   області

м.Кременчук  проспект Свободи, буд.66

телефон для довідок 72-45-34 (цілодобово)

Кременчуцька центральна районна лікарня

м.Кременчук проспект Полтавський, 40.

Телефон для довідок 72-45-52 (цілодобово)

 

Автотранспортне обслуговування  «Соціальне таксі»

«Соціальне таксі» територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Кременчуцького району (далі – «соціальне таксі) це надання автотранспортних послуг, які надаються громадянам похилого віку, інвалідам, хворим (з числа осіб працездатного віку на період до встановлення їм групи інвалідності, але не більш як чотири місяці), які не здатні до самообслуговування (не можуть самостійно пересуватися або пересуваються за допомогою милиць, палиць, візків) і потребують постійної сторонньої допомоги, визнані такими в порядку, затвердженому МОЗ.

Заявки на обслуговування спецавтотранспортом приймаються від громадських організацій інвалідів або від самих громадян похилого віку, інвалідів, хворих (з числа осіб працездатного віку на період до встановлення їм групи інвалідності, але не більш як чотири місяці), які не здатні до самообслуговування:            - за три дні до виїзду за вказаною адресою;                                                           - на термінові виїзди (як виняток) за один день;                                                - виїзд спецавтомобіля у святкові та вихідні дні в тому числі на час після 17.00 години (до автовокзалу і залізничного вокзалу за направленням на санаторно-курортне лікування) здійснюється за наказом директора територіального центру.

Один замовник може скористатись послугою «соціальне таксі» не більше 6-ти разів на рік.

  • Спецавтотранспорт використовується виключно за призначенням, при необхідності у супроводі соціального працівника, а при його відсутності – члена сім’ї замовника послуги (інваліда).

Спецавтотранспорт використовується для перевезення громадян похилого віку, інвалідів, хворих (з числа осіб працездатного віку на період до встановлення їм групи інвалідності, але не більш як чотири місяці), які не здатні до самообслуговування до підприємств, установ і організацій різної форми власності та підпорядкування; банківських установ; поліклінік, лікарень; на взяття участі в культурно-масових заходах, які проводяться в районі; на державні та релігійні свята; на навчання; до відділень реабілітації тощо.

Не допускаєтьься використання спецавтотранспорту для:

  • перевезення родичів замовника послуги, у випадку супроводження останнього соціальним працівником, за виключенням обслуговування дітей-інвалідів;
  • особистих поїздок працівників територіального центру.

Послуги спецавтотранспорту надаються безкоштовно для громадян сільських рад Кременчуцького району., для громадян ОТГ за рахунок коштів ОТГ..

   У маршрутному листі водія має бути відмітка (підпис) замовника послуги  про виконану заявку.

 

       Заявки приймаються за адресою:                                                                                               м. Кременчук пров. Гурамішвілі буд.1,                                                                                         графік роботи: понеділок – пятниця з  800 до 1700                                                                                            обідня перерва  з 1200 до 1300,                                                                                                          вихідні дні: субота та неділя                                                                                                                  за телефоном 72-48-19 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь