A A A K K K
для людей із порушенням зору
Недогарківська громада
припинила діяльність, увійшла до складу Піщанської громади

Основний закон, за яким живемо

Дата: 09.07.2018 11:20
Кількість переглядів: 679

 28 червня українці відзначали державне свято - День Конституції України. Цього дня у 1996 році на ранковому засіданні Верховна Рада України прийняла новий Основний закон країни - першу Конституцію незалежної української держави.

 Спроби прийняти Конституцію в Україні робилися з перших років проголошення незалежності. У 1992-1993 роках під керівництвом Президента Леоніда Кравчука був напрацьований перший проект Основного Закону, проте він так і не був прийнятий.

8 червня 1995 року між гілками влади був підписаний Конституційний договір, на підставі якого мала бути розроблена Конституція. У 1996 році була створена спеціальна парламентська комісія під керівництвом депутата Михайла Сироти. 27 червня почався розгляд запропонованого документа у Верховній Раді. Депутати працювали над проектом, залишаючись у сесійному залі всю ніч із 27 на 28 червня. Парламентарії врахували зауваження Президента України, а також підтримали всі спірні статті проекту - про державні символи в України, про державну українську мову, про право приватної власності в Україні, після чого Основний Закон був остаточно затверджений.

 Цій значимій для нашої держави події була присвячена виставка періодичної преси під назвою «Влада в режимі законності», яка була підготовлена завідувачем Недогарківської сільської бібліотеки-філії Мороз Любов`ю. Всі, хто ознайомились з виставкою, пересвідчились, що децентралізація має певні успіхи і за допомогою об`єднання зроблено багато вирішальних реформ для розвитку громад.

  Кравченко Кирило, Бурдейні Олег та Оля були присутні на інформаційній годині під назвою «Не знання законів не звільняє від відповідальності», а також дізнались багато цікавого про 28 червня в історії України, оскільки саме в цей день почалась битва під Берестечком між козаками Богдана Хмельницького та армією Речі Посполитої в 1651 році, в 1663 році у Ніжині відбулася «Чорна рада», а в 1917 – було сформовано перший уряд України – Генеральний секретаріат.

 Вважається, що прийняття Конституції закріпило правові основи незалежної України, її суверенітет і територіальну цілісність і стало найважливішим кроком у забезпеченні прав та свобод людини та громадянина, сприяло подальшому підвищенню міжнародного авторитету України на світовій арені. І дуже знаменно, що в 2012 році ООН проголосила 28 червня Міжнародним днем Щастя. Дуже хотілося б, щоб завдяки втіленню в життя правових норм Основного Закону України, українці дійсно стали б щасливими, вільними та заможними.

Завідувач Недогарківської сільської бібліотеки-філії Мороз Любов.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь