A A A K K K
для людей із порушенням зору
Недогарківська громада
припинила діяльність, увійшла до складу Піщанської громади

Державні свята у Максимівській бібліотеці

Дата: 27.08.2018 10:45
Кількість переглядів: 828

Благословенна у віках земля

З хлібами щедрими під небом синім.

Велично й впевнено зійшла зоря

Нової України!


27 років тому з великою надією та вірою ми прийняли виклик долі - стали на шлях створення та розбудови власної незалежної держави. Для кожного громадянина України День незалежності, який ми святкуємо 24 серпня, насамперед має бути днем іспиту власного сумління, днем міркувань про долю своєї Батьківщини й своєї спільноти. Це надзвичайно важливе свято для кожного українця.

23 серпня відзначається День Державного Прапора України. Державний Прапор є національним символом нашої держави. Під ним українці йшли до проголошення самостійності. Сполучення синього та жовтого кольорів - одне з найдавніших серед сучасних національних прапорів усіх континентів. У Київській Державі його використовували ще до прийняття християнства. А що ж означають ці кольори? Синій здавна символізує чисте, мирне небо, а жовтий - символ праці і достатку - це колір хлібного лану. Проте є й інші означення. Жовтий і синій кольори є поєднанням головних символів життя - золотого сонця у синьому небі. Терниста й складна історія формування українського прапору. Тривалі війни, втрата автономії та входження до складу великих імперій змушували на деякий час відкласти думки про державний прапор. Проте, через багато років, у 2004-му, справедливість відновилася, й українці, після складного шляху визнання незалежності своєї країни, почали святкувати День прапора на загальнодержавному рівні. Прапор - одна з офіційних емблем України, яка символізує її суверенітет. Тож сьогодні не забудьте вивісити на свій будинок жовто-блакитний прапор як символ гордості за свою країну. З нагоди відзначення Дня Державного Прапора України і Дня Незалежності України запрошуємо всіх до бібліотеки – філії с. Максимівки переглянути книжково-ілюстративну виставку-подію «  Є держава наша Україна

І є її невтомленний  народ». На виставці представлена історична, документальна, науково-пізнавальна, довідкова література про нашу батьківщину, її багатовікову історію, своєрідну культуру, походження українців, тернистий шлях державотворення, національну символіку, народні традиції, сьогодення. Також бібліотекар Л.І. Кравченко провела годину спілкування «З Україною в серденьку». Тож стараймось дбати про добробут свого народу, берегти і примножувати багатства рідної землі, зміцнювати престиж і могутність України. Запрошуємо всіх до цікавого та змістовного перегляду. Нехай живе в віках, славне ім'я твоє, рідна Україно! Зі святом Вас - з Днем Незалежності України І Днем Державного Прапора .

Завідуюча Максимівською бібліотекою Л.І. Кравченко



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь