A A A K K K
для людей із порушенням зору
Недогарківська громада
припинила діяльність, увійшла до складу Піщанської громади

ДЕНЬ КОЗАЦТВА В МАКСИМІВЦ!

Дата: 16.10.2018 11:40
Кількість переглядів: 711

14 жовтня вся країна святкує «День захисника України». Яке співпадає з релігійним святом Покрови  пресвятої Богородиці, яка з давніх часів вважалася покровителькою і захисницею славних українських козаків. Тому в цей день ми святкуємо  «День українського козацтва».   

Також  в цьому році ми відзначили 75 річницю УПА.

Тому саме цього дня було вирішено, ініціативною групою с. Максимівка, відкрити пам’ятний знак історії козацтва,  в рамках відзначення 500 – річчя від першої згадки про наше село.

На відкритті пам’ятного знаку всіх присутніх привітали зі святами: голова села В.К. Пащенко, староста села М.М. Перешило, директор Максимівського НВК Л.П. Остаповець, учитель історії, автор історичного нарису про Максимівку, В.В. Пилипенко, вихованка Києво-Могилянської академії Дарина Остаповець. Відкрили свято учні Максимівського НВК які поклали до підніжжя знаку власноруч виготовлену гірлянду та зачитали уривок з поеми «Стражденна і Cтрашна Максимівка моя. 500 років» автор якої старший ініціативної групи по відкриттю пам’ятного знаку, житель села Максимівка. Є.О. Шаблій. Почесне право розрізати стрічку було надано нащадкам славних максимівських козаків А.С. Горюнову та О.Д. Мулявці, які приїхали на свято верхи кіньми в  традиційних  козацьких костюмах з шаблюками.

Освячення пам’ятного знаку проводив настоятель Свято –Успенської церкви о. Іван.

Голова села В.К. Пащенко разом із старостою села М.М. Перешило, членами виконкому, депутатами села, поклали квіти біля меморіальної дошки загиблому в зоні АТО, нашому односельчанину, С.Ф. Крівченко.

А потім в Будинку культури відбувся святковий концерт, на якому згадали і вшанували хвилиною мовчання всіх захисників України, від козацьких часів до сьогодні. Приємним сюрпризом для глядачів став виступ гостя, учасника бойових дій в Афганістані, Миколи Михайловича Тремби, який  приїхав зі своїм баяном привітати максимівчан зі святом  авторськими піснями. Також відбувся творчий дебют, на максимівській  сцені Крівченко А. та Яцини А.. Молоді виконавці порадували глядачів хітами української естради.

Слава українським воїнам, які сьогодні захищають наш мир і спокій.  Нехай Свята Покрова благословить Вас повернутися живими!

Юлія Семененко



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь