A A A K K K
для людей із порушенням зору
Недогарківська громада
припинила діяльність, увійшла до складу Піщанської громади

Пам`яті жертв Голодомору

Дата: 26.11.2018 12:13
Кількість переглядів: 614

Приспущеними  Державними  Прапорами  України з траурною стрічкою на всіх державних спорудах, підприємствах та організаціях зустріла  Недогарківська громада ранок 22 листопада 2018 року.

Щоб вшанувати 85 річницю голодомору  1932 –1933 років, громадськість села Недогарки та учнівська молодь організували хресний хід до місця поховання жертв тих моторошних подій. До пам’ятного знаку зійшлися всі, хто шанує історію нашої багатостраждальної держави та прагне захистити майбутні покоління від помилок.

 До учасників зібрання звернувся заступник сільського голови Іванов Ігор з закликом до молодшого покоління не дати згаснути пам’яті про Голодомор, дбайливо передати її наступним генераціям українців.

 Завідувач Недогарківською бібліотекою-філією Мороз Любов розповіла присутнім про причини і наслідки цього жахливого злочину сталінського режиму проти українців, запросила присутніх відвідати книжкову полицю «Пам'ять 33-го кличе молодих», а також виставку-спомин «Від революції гідності – до гідного життя», які проходяться в ці дні в приміщенні сільської бібліотеки. В результаті дослідницької діяльності по створенню віртуального музею було зібрано свідчення старожилів нашого села про події голоду 30-х років та післявоєнного часу, які після зачитання живими картинами стали в уяві всіх, хто слухав їх в цілковитій тиші.

 Відслуживши поминальну панахиду, отець Олександр закликав усіх молитися за упокій безневинних душ, заморених голодом. У тривожній хвилині мовчання присутні пом’янули мільйони українських селян, жертв одного з найжорстокіших злочинів сталінізму проти нашого народу.

 5 колосків, запашна хлібина, запалені свічі пам`яті – всі ці атрибути торкнулись душ учасників зібрання, заставивши їх згадати про мільйони загублених життів, про знищений генофонд, про ненароджені покоління, про ціну хліба та життя. Підсумовуючи сказане, присутні були одностайні у висновку – помилки історії повторювати не можна.

 Український письменник О.Міщенко сказав: «Мертвим нікому довіритися, крім живих, — і нам треба так жити тепер, щоб смерть наших людей була виправдана щасливою і вільною долею нашого народу». 

Любов Мороз



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь