A A A K K K
для людей із порушенням зору
Недогарківська громада
припинила діяльність, увійшла до складу Піщанської громади

«Голодомор – чорна сповідь моєї вітчизни»...

Дата: 26.11.2018 12:18
Кількість переглядів: 1441

 

«Ні труни, ні хрестів І ні тризни!

Прямо в яму, На віки-віків!

Чорна сповідь Моєї Вітчизни

І її затамований гнів»

А. Листопад

Голод… Це страшне слово повертає нас у далекі 1932 – 1933 роки. Український народ у смутку і скорботі доземно схиляє голови, вшановуючи пам’ять мільйонів його жертв, засуджуючи творців цієї чорної сторінки в історії України.

Відкриті архівні документи ще і ще раз засвідчують, що авторами геноциду, штучного голодомору, фізичного знищення народу стали тодішня правляча влада, радянський політичний режим.

Народ України пам’ятає сторінки свого життя, але з часом відійдуть у небуття свідки тих трагічних подій Великого Голодомору. А тому варто робити все, щоб їх нащадки, особливо молодь, знали про ті лихоліття, свято берегли їх у своїй пам’яті в ім’я того, щоб таке страшне минуле ніколи не повторилось.

Головне у діяльності Максимівської сільської бібліотеки  по відзначенню 85- річниці Голодомору і вшануванню пам’яті його жертв – донести правду сучасникам про цю трагедію.

Тому до цієї дати  бібліотекар Л.І.Кравченко ,та культорганізатор  Н.Я. Жевнєрова організували і провела з читачами  - урок реквієм «Голгофа голодної смерті» .  Ознайомили присутніх із трагічними сторінками тих страшних подій української історії, зокрема і фактами Голодомору безпосередньо в нашому краї. Мета проведення заходу навчити дітей цінувати кожну крихту хліба, виховання  почуття патріотизму, національної свідомості. .

До Дня пам’яті голодомору  бібліотекар підготувала книжкову виставку «Гіркі сльози України». Матеріали виставки містять інформацію про події 1932-1933 рр. на території України загалом і  коли під час масового, ретельно спланованого радянським тоталітарним режимом голоду загинули мільйони мешканців сіл і міст. З огляду на масштабність втрат, тотальний характер та численні негативні наслідки, дія яких триває й дотепер, Голодомор 1932-1933 рр. вважається найбільшою трагедією української історії ХХ століття.

 Наприкінці заходу був проведений огляд літератури «І пам’яті свіча не згасне…», під час якого бібліотекар ознайомила присутніх з книжковими виданнями,  які є у фонді бібліотеки і містять інформацію про страшні роки голодомору в України.

Голодомор 1932-1933 років в Україні назавжди залишиться в нашій пам’яті, як одна з найстрашніших сторінок минулого, тому що пам’ять – це нескінченна книга, в якій записано все життя: і життя людини, і життя країни.

 Вшанування жертв голодомору – це воскресіння нашої пам’яті.

Завідуюча Максимівською сільською бібліотекою Л.І Кравченко



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь