A A A K K K
для людей із порушенням зору
Недогарківська громада
припинила діяльність, увійшла до складу Піщанської громади

Клубу за інтересами «А пісня – то душа…» - 1 рік

Дата: 14.03.2019 11:36
Кількість переглядів: 755

«Ну де ще є така чарівна пісня!

Серед яких на світі славних мов!

То серце від журби неначе стисне,

А то – навіє радість та любов!»

Цими словами рік тому розпочалось перше засідання клубу за інтересами «А пісня – то душа…», що розпочав свою діяльність при Недогарківській сільській бібліотеці. З цього дня бібліотечні стіни наповнились живим спілкуванням, веселим сміхом, щирістю та  трепетом української пісні. На святкових засіданнях клубу оживали народні традиції, звучали нові пісні, проводились  цікаві конкурси, розкривались дивні таланти. За рік існування клубу було проведено 11 заходів, з них – 1 день іменинника, 2 розважально-конкурсні програми: «Супербабуся-2018» та «Знавці українських традицій», майстер-клас по виготовленню писанки, родинна вітальня «Люби, цінуй і поважай свій рідний край»,  свято Матері, Водохреща, Петра та Павла, день культпрацівника,  вечорниці на Андрія. Жоден з членів клубу не стояв осторонь, коли готувалися свята: добросовісно відвідували репетиції, шукали новий репертуар, подавали ідеї щодо проведення. Тому на святковому засіданні, присвяченому річниці клубу, всі учасники отримали символічні відзнаки: Іванова Марія – за те, що не пропустила жодного заняття, Тимошенко Валентина та Левченко Валентина – за артистизм, свахи Покутня Ольга та Заболотня Лідія – за активність, Пивовар Ніна та Кошулько Лідія – за природність, Дубина Галина – за домовитість. Солістка Заніздра Валентина отримала заслужену нагороду за неперевершений спів, Нерубай Марія за те, що була на протязі року самим  активний читачем клубу, а Коваленко Марія як Муза Баяніста.

  «По ожину, по малину», «Мамина коса», «Ти до мене не ходи», «Ой, кум, кума» - знову лилася та радувала слух українська пісня у виконанні Коваленко Марії, Покутньої Ольги, Заболотньої Лідії, Заніздри Валентини та Мороз Любові. А ті, хто, усміхаючись, підспівував з залу, долучались до дружнього кола справжніх поціновувачів пісні, бо вона дійсно об’єднує. Об’єднував присутніх на святі і щирий сміх – це Лисенко Микола та Покутній Микола змагались у вмінні доїти корів у веселому конкурсі.

 Приємним сюрпризом для присутніх став пишний та духмяний коровай. Свій професіоналізм в кулінарній справі вкотре підтвердила Тимошенко Валентина, яка неодноразово вражала гостей засідань своєю випічкою.

Українська пісня - одна із святинь нашого народу, його найцінніший духовний скарб, гордість і краса, те, що передавалось з покоління в покоління.

Хочеться побажати всім, хто несе українську культуру в маси міцного здоров`я, наснаги, душевного тепла та гарного настрою. Сподіваємось, що коло любителів української пісні буде і надалі ширитись, що естафету своїх батьків, які бережуть та примножують національні традиції, прийме  молоде покоління і знову буде радіти душа при ніжних мелодійних переливах баяну та гармонії.

Любов Мороз



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь