A A A K K K
для людей із порушенням зору
Недогарківська громада
припинила діяльність, увійшла до складу Піщанської громади

ПОЛТАВСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ ФОНД ПІДТРИМКИ ІНДИВІДУАЛЬНОГО ЖИТЛОВОГО БУДІВНИЦТВА НА СЕЛІ ПРОПОНУЄ

Дата: 14.03.2019 16:14
Кількість переглядів: 3760

Указом Президента України від 27 березня 1998р. №222/98 «Про заходи щодо підтримки індивідуального житлового будівництва на селі» та рядом Постанов Кабінету Міністрів України втілено в життя Закон України «Про пріоритетність соціального розвитку села та агропромислового комплексу в народному господарстві».

Керуючись Постановою КМУ від 22 квітня 1997р. №376 «Про заходи щодо підтримки індивідуального житлового будівництва на селі», розпорядженням голови Полтавської обласної державної адміністрації від 26 травня 1998 року № 252 створено Обласний фонд підтримки індивідуального житлового будівництва на селі.
Фонд є державною, спеціалізованою, кредитно – господарською організацією. Кошти на кредитування Фонд отримує з державного та місцевих бюджетів, а також з нетрадиційних джерел фінансування.
Метою діяльності Фонду є збільшення обсягів індивідуального житлового будівництва на селі, розвиток сільськогосподарського виробництва і насичення споживчого ринку області продуктами власного виробництва, створення нових робочих місць і закріплення кадрів у сільській місцевості шляхом надання довгострокових кредитів під 3% річних особам, що проживають і працюють у сільській місцевості, для придбання, будівництва, реконструкції житла, добудови розпочатого будівництва, будівництва господарських будівель та інженерних мереж.

 

За період діяльності Фонду: 2738 сімей отримали пільгові кредити на суму понад 77,0 млн. грн. Це дало змогу сільським жителям побудувати 1028 будинків, придбати 502 будинки, облаштувати інженерні мережі в 1190 оселях.

 

Враховуючи негативний стан з забезпечення робочими місцями в сільській місцевості, 16 лютого цього року Полтавська Обласна рада прийняла зміни до цільової регіональної програми “Власний дім” на 2017-2021 роки.

Змінами передбачено, що кредити можуть надаватися за рахунок коштів місцевих бюджетів та інших джерел фінансування громадянам, місце проживання та об’єкти кредитування яких знаходяться в містах районного значення, селах, селищах, селищах міського типу, які працюють в інших галузях господарства, на підприємствах, в установах та організаціях, що фінансуються з бюджетів різних рівнів, на підприємствах, в установах та організаціях незалежно від форми власності, розташованих в межах області (крім міст обласного значення).

 

 

 

Кабінет Міністрів України затвердив зміни до Правил надання довгострокових кредитів індивідуальним забудовникам житла на селі.

З 24.02.2016р. збільшено граничні суми кредитів:

  • 300 тис. гривень для спорудження нового житлового будинку;
  • 150 тис. гривень для реконструкції житлового будинку або добудови незавершеного будівництвом житла;
  • 200 тис. гривень для придбання житла;
  • 50 тис. гривень для спорудження інженерних мереж та підключення їх до існуючих комунікацій.

Крім того, з цієї ж дати встановлено першочергове надання кредитів для учасників АТО та осіб, на яких поширюється дія Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту” та громадянам України, які перебувають на обліку внутрішньо переміщених осіб (переселенців).

Ще одним цікавим нововведенням є те, що позичальникам та їхнім поручителям потрібно довідку про доходи брати не за 12, а за 6 місяців.

 

Індивідуальні сільські забудовники користуються державним пільговим кредитом за умови їх проживання (або переселення для постійного проживання) у сільській місцевості в межах сіл і селищ, а також за межами сіл і селищ у відокремлених фермерських садибах та підтвердження ними своєї платоспроможності.
Кредити надаються на термін до 20 роківа молодим сім’ям (подружжя, в якому вік чоловіка та дружини не перевищує 35 років) або неповним сім’ям (мати (батько) віком до 35 років) – до 30 років, з внесенням за користування ним плати у розмірі трьох відсотків річних.

Позичальник, який має трьох і більше дітей (у тому числі усиновлених та/або таких, що перебувають під його опікою/піклуванням), звільняється від сплати відсотків за користування пільговим кредитом.

Для підтвердження права на одержання кредиту та визначення його суми індивідуальний забудовник подає фондові:

1) заяву на ім’я керівника виконавчого органу фонду про надання кредиту;

2) клопотання органу місцевого самоврядування про надання кредиту;

3) паспорт громадянина України;

4) довідку про склад сім’ї;

5) документи, необхідні для визначення рівня платоспроможності позичальника (довідку про доходи позичальника і членів його сім’ї, одержані за попередні 12 місяців);

6) довідку, видану органом, що здійснює державну реєстрацію прав на нерухоме майно, про наявність (або відсутність) приватного житла;

7) копію документа, що підтверджує право власності чи користування земельною ділянкою (крім випадків придбання житла);

8) проектно-кошторисну документацію або будівельний паспорт, вартість виготовлення яких може входити за згодою позичальника до суми кредиту (крім випадків придбання житла);

9) довідку про працевлаштування на підприємстві, в установі та організації, зазначених у пункті 4 цих Правил;

10) заяву власника житла чи об’єкта незавершеного житлового будівництва про згоду продати його із зазначенням погоджених з позичальником ціни та інших істотних умов договору купівлі-продажу (в разі придбання житла).

Адреса Фонду: 36011, вул. Міщенка, 2, кім. 84, 85, м. Полтава

Інформація із сайту Обласного фонду


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь