A A A K K K
для людей із порушенням зору
Недогарківська громада
припинила діяльність, увійшла до складу Піщанської громади

Дві пожежі за один день у громаді. Що далі?

Дата: 03.04.2019 09:15
Кількість переглядів: 729

.

Другий день квітня видався для Недогарківської громади катастрофічно насиненим на пожежі. Саме перше, хочемо Вас заспокоїти - обійшлося без людських жертв та згорілих житлових будинків, на щастя. Але могло все закінчитися набагато трагічніше. О 15.00 першою спалахнула пожежа на території "Кетлярівки" (між селами Рокитне-Донівка та Пащенівка). І причиною цієї пожежі стало запалене місцевими мешканцями невелике вогнище. Сильний вітер переніс жар з вогнища на стерню, полум"я швидко поширилося і почало рухатися у сторону Пащенівки. А самі винуватці пожежі спокійно спостерігали за цим і нічого не спробували вчинити. Завдяки місцевому депутату Наконечному Василю Васильовичу про пожежу дізналися у сільській раді. Було прийнято рішення викликати пожежну службу із с. Піщаного, адже сильні пориви вітру могли спричинити поширення вогню на два населені пункти. Тоді б дійсно могли постраждати і люди і будівлі. Про що думали ті "господарі", які вирішили таким чином "поприбирати біля себе". Хочемо відмітити, що це не малі діти, а доволі дорослі люди.

Але давайте повернемося до хроніки подій. Не встигла пожежна машина загасити пожежу у Рокитне-Донівці, як надійшло іще одне повідомлення - горить місцеве сміттєзвалище у Недогарках. І знову таж сама історія -  "бажання поприбирати", неконтрольована ситуація і сильний вітер.

 Щодня ми з екранів телебачення та інших соціальних мереж спостерігаємо за пожежами та їх жахливими наслідками. Але чому ми міркуємо, що це може трапитися де інде, але не у нас і не з нами. Чому ми такі недбалі? Чи для того, щоб нам щось зрозуміти - потрібно обов"язково щось втратити або постраждати?

Поки що, все закінчилося майже без жертв. Чому майже? Дійсно люди залишилися неушкоджені. Але згоріла вся рослинність на території близько 30 га та тваринний світ "обгорілої"  території (дітлахи тварин, комахи і птахи).  Закликаємо Вас уважно ще раз переглянути додані відео та фото і серйозно замислитися над Вашими діями та їх наслідками.  

 



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь