A A A K K K
для людей із порушенням зору
Недогарківська громада
припинила діяльність, увійшла до складу Піщанської громади

"Загадковий Гоголь". Зеркало української душі

Дата: 03.04.2019 16:13
Кількість переглядів: 749

3 квітня в приміщенні бібліотеки Недогарківського ліцею пройшов захід «Загадковий Гоголь», присвячений 210 річниці з дня народження видатного письменника та сатирика Миколи Васильовича Гоголя. Приємно, що після розповіді завідувача сільської бібліотеки Мороз Любові про невідомі факти з життя прозаїка, учні 10 класу одразу стали жваво обговорювати біографію та творчий шлях Миколи Васильовича. Завідувач бібліотеки ліцею Левченко Валентина наголосила, що за короткі 43 роки життя М.В. Гоголь став першим українським письменником, визнаним авторитетом і класиком російської літератури, що подарували світу такі безсмертні твори, як "Вечори на хуторі біля Диканьки", "Вій", "Мертві душі", "Ревізор", "Ніс", "Тарас Бульба" та ін., які перевидаються в багатьох країнах світу, за ними знімаються кінофільми і ставляться спектаклі в десятках країн світу.

  Потім всі разом подивились відео «Гоголь: вся містика та таємниці життя». В обговоренні фільму найактивнішу участь взяли Криса Сергій, Стародуб Ростислав та Сіренченко Тетяна. Підсумувала захід цікава вікторина про біографію та творчий доробок письменника. Перемогу в ній здобули Покутній Максим, Бабошина Катерина та Репецький Сергій.

 Перегортаючи ще раз сторінки безсмертних творів, учні 10 класу підкреслили, що ніхто раніше так сильно і глибоко не висміював прогнилий російський чиновницько-бюрократичний аппарат, ніхто до і після Миколи Гоголя російською мовою так широко, психологічно переконливо, яскраво і захоплююче не висвітлював українське життя, знайомлячи з ним сотні мільйонів читачів по всьому світу, і змусив його полюбити: народ, мову, звичаї, традиції, українські вольності, самовідданість і безстрашність козаків.

 

 Завідувач сільською бібліотекою           Мороз Любов



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь