A A A K K K
для людей із порушенням зору
Недогарківська громада
припинила діяльність, увійшла до складу Піщанської громади

День Дніпра зустрінемо на чистому березі

Дата: 02.07.2019 11:03
Кількість переглядів: 735

Величний, могутній, сивочолий… Як тільки не оспівували наш рідний Дніпро поети, письменники та піснярі. Скільки ним захоплювалися, вивчали, дивувалися. Навіть на початку липня заснували Міжнародний День Дніпра – день, коли не тільки потрібно згадати про велич цієї річки, я й звернути увагу на її незахищеність перед діяльністю людини та на її проблеми. 

Тому, 27 червня 2019 року, Недогарківською сільською радою було організовано Акцію по прибиранню сміття на березі Дніпра та упорядкуванню узбережжя Кременчуцького водосховища. Метою Акції було не лише прибрати узбережжя, а й подарувати місцевим мешканцям та приїжджим відпочивальникам чистий, гарний, незабутній і комфортний літній відпочинок на Дніпрі. 

Дніпро вразив. І не лише своєю красою. А й купами сміття, що так і залишилося «відпочивати» після численних відпочивальників. Цікаво пофантазувати і уявити: якщо так і залишити все це сміття на березі куди будуть приїжджати відпочивати ці «горе-люди» через 2-3 роки, у якій воді будуть плавати наші діти, чи буде де примоститися на березі, щоб відпочити… ?

До Акції долучилися працівники виконавчого комітету Недогарківської сільської ради, Максимівського старостату та комунгоспу, працівники Максимівських та Недогарківських амбулаторій, дитсадків, шкіл, клубів, бібліотек та просто небайдужі мешканці сіл. Всього у  прибиранні узбережжя були залучені близько 60 громадян. Велике спасибі всім цим небайдужим людям. Дуже допомогла у прибиранні виділена ПСП «Дніпровські зорі» техніка, тому, окремі слова вдячності керівнику підприємства Сіорі Лідії Михайлівні. Слід подякувати також мешканцю с. Недогарки Кузьміну Володимиру Івановичу, який долучився до Акції, але своєрідно – виявив бажання допомогти і покосив бур’яни біля автобусних зупинок. Купи сміття були вивезені, а для громадян, які, все ж таки, не мають сили і совісті, щоб віднести із місця свого відпочинку сміття додому, були залишені спеціальні мішки.

Величний Дніпро. Який же ти незахищений та тендітний перед відпочивальниками, які закидають тебе сміттям.

Прибирання відбулося, берег Дніпра знову чистий. Але із болем, з душі вириваються слова: «Живи Дніпро! Живи Дніпро!».

Наталія Гарагуля



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь