A A A K K K
для людей із порушенням зору
Недогарківська громада
припинила діяльність, увійшла до складу Піщанської громади

Відповіді на «всі» питання, що виникають в зв’язку із появою сцени у центрі с. Недогарки

Дата: 17.09.2019 13:28
Кількість переглядів: 488

До Вашої уваги відповіді та роз’яснення на найбільш поширеніші запитання, що виникають останнім часом у мешканців громади.

 

1. А що то за «сцена»?

Насправді, це - мобільний сценічний комплекс. Це результат нашої участі і перемоги у минулорічному обласному конкурсі проектів «Бюджету розвитку» Полтавської обласної ради. Вигравши у 2018 році проект на суму майже 600 тис. грн. (із них 50 % з обласного бюджету, 45%  - з місцевого бюджету і 5% - кошти громадської організації), у цьому році Недогарківська сільська рада змогла його реалізувати. Проект передбачає придбання не лише сцени, а й потужного дизельного електрогенератора.

 

2. А для чого вона?

Ця сцена придбана не лише для концертів, що будуть проводитися у нашій громаді. Мета придбання сцени набагато масштабніша. Її можна використовувати у подальшому для розвитку туристичної галузі, зокрема фестивального туризму, який так широко розвивається у наших сусідів (згадайте гастрономічний фестиваль «Полуничний рай», гумористично-гастрономічний фестиваль «Пливе щука з Кременчука» у Білецьківці, фестиваль «Омельницьке розмаїття» в Омельнику та інші). Цю сцену буде передано у користування комунальному підприємству Недогарківської сільської ради «5 перлин Дніпра», яке і створено для того, щоб розвивати туризм. Цю сцену також можна буде надавати в оренду іншим громадам (до речі, оренда такої сцени за один день може коштувати декілька десятків тисяч гривень).

 

3. А вона постійно тут стоятиме?

Біля приміщення клубу сцена знаходитиметься до 27 вересня – Дня визволення сіл Недогарківської громади. Після святкового концерту 27 вересня, сцена буде розібрана та передана на збереження.

 

4. А чи не вкрадуть її?

         Заспокойтеся, сцена знаходиться під постійним відеоспостереженням та надійною нічною охороною. А от батькам нашої молоді хочеться дати слушну пораду – роз’ясніть своїм дітям про відповідальність, як матеріальну, так і адміністративну, яка може наступити за пошкодження майна. Річ у тому, що на «сцену прагнуть попасти» безліч дітвори – тільки на землю впадуть сутінки – всі чимдуж «лізуть» на сцену. І всю свою енергію, весь свій «запал» - вони вкладають у сцену (лазать, стрибають, гойдаються, гнуть та інше). Попереджаємо про вартість сцени (дивіться вище). Збитки за пошкодження майна доведеться повертати батькам.

 

5. Бач, на сцену гроші найшли, а нам …. (варіанти різні: на лавочку, на лампочку, на яму, на зупинку, тощо) грошей нема?

Сцена з’явилася у нашій громаді, як результат перемоги проекту у обласному конкурсі. Хочете щось змінити у своєму населеному пункті (вулиці, кутку, в цілому у громаді) – приймайте участь у написанні проектів, цікавтеся конкурсами, грантами, ініціативами, одним словом – проявіть свою громадську свідомість та активну громадянську позицію. Ми завжди готові всіх вислухати та допомогти. А, взагалі, на «просторах» Інтернету дуже багато різної інформації з цього приводу. Чекаємо на небайдужих.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь