Недогарківська громада
припинила діяльність, увійшла до складу Піщанської громади

До уваги мешканців громади! Інформація ПрАТ "Кременчукгаз" щодо проведення технічного обслуговування внутрішньобудинкової системи газопостачання

Дата: 07.10.2019 14:58
Кількість переглядів: 457

ПрАТ “Кременчукгаз” повідомляє, що відповідно до вимог “Правил безпеки систем газопостачання”, затверджених Наказом Міністерства енергетики та вугільної промисловості України 15.05.2015 року № 285 та “Кодексу газорозподільних систем”, затвердженого Постановою НКРЕКП від 30.09.2015 року № 2494  - умови для технічного обслуговування газових приладів забезпечуються власником (балансоутримувачем), а обслуговування та ремонт газового обладнання проводяться підприємством, що має відповідні дозвільні документи. Технічне обслуговування передбачає систему обходу трас газопроводів та газового обладнання, що дає змогу утримувати їх в справному стані. При технічному обслуговуванні здійснюються контроль за технічним станом, перевірка на загазованість, виявлення місць витоку газу, очищення, змащення, регулювання та інші операції з утримання працездатності і справності системи газопостачання. У разі не забезпечення власником технічного обслуговування газових приладів, відповідно до “Правил безпеки систем газопостачання”, газове обладнання підлягає відключенню від системи газопостачання.

     Нормативні документи, якими газорозподільні підприємства  зобов'язувалися здійснювати для побутових споживачів безоплатне проведення планово-технічного обслуговування (надалі - ПТО) систем газопостачання та газового обладнання в приватних житлових будинках та квартирах багатоповерхового житлового фонду, втратили чинність згідно Постанови Кабінету Міністрів України від 13.07.2016 року № 442 “Про визнання такими, що втратили чинність, деяких постанов Кабінету Міністрів України”.

     Вартість технічного обслуговування буде залежити від об’єму роботи, а саме: протяжності газопроводів, кількості газових приладів, їх типу та періоду обслуговування, що визначається у додатку до договору. Технічне обслуговування проводиться: раз на рік для опалювальних приладів та газових водонагрівачів, раз на три роки – для газової плити (поверхні).

     ПрАТ “Кременчукгаз” нагадує усім споживачам природного газу, що своєчасне технічне обслуговування газових приладів – запорука їх безпечного функціонування. Аби не залишитись без газопостачання та уникнути можливих аварійних ситуацій, споживачам природного газу необхідно потурбуватися про свою безпеку та організувати перевірку стану системи вентиляції і димоходів житлових будинків, дотримуватись правил безпеки та не залучати до ремонту та заміни газового обладнання сторонніх осіб.

       За детальнішою інформацією звертайтеся до департаменту обслуговування газорозподільних мереж та споруд ПрАТ “Кременчукгаз” за тел. (0536) 77-14-61.

 
                  Додаток № 1 до договору № _______________  
                         
  Перелік та вартість робіт по технічному обслуговуванню системи газопостачання житлового будинку або квартири  
                         
№ п/п Найменування послуг Вартість робіт грн.
з ПДВ
1 ТО ввідного газопроводу (1 раз на рік)
Перевірка щільності фланцевих, різьбових з’єднань, вимикаючих пристроїв розташованих на ввідному газопроводі приладом або мильною емульсією. Обійти надземний газопровід перевірити відсутність провисання труб, наявність кріплень газопроводу, відсутність примикання електропроводів, стан фарбування. 21,52
2 ТО внутрішньобудинкового газопроводу (1 раз на рік)
Перевірити прокладку внутрішньобудинкового газопроводу відповідно проекту та нормативних документів, наявність кватирок, вільного доступу до приладів, приточної вентиляції. Провести зовнішній огляд внутрішньобудинкового газопроводу і арматури, перевірити їх цілісність та фарбування. Перевірити щільність внутрішньо-будинкового газопроводу мильною емульсією (при робочому чи надлишковому тиску) або приладовим методом (зокрема місце приєднання лічильника газу). Перевірити наявність тяги у вентиляційному каналі.
Після проведення робіт з ТО провести інструктаж з записом в абонентну книжку В разі відсутності абонентної книжки направити в управління газового господарства для проходження повторного інструктажу. Провести запис в абонентну книжку про проведення ТО з розбірливим підписом виконуючого роботи, заповнити наряд-заявку, інвентаризаційну відомість.
33,24
3 ТО газової плити (поверхні) (1 раз на три роки)
Провести зовнішній огляд газопроводу та крану перед газовим приладом з метою виявлення дефектів та відповідність встановлення газової плити. Зовнішнім оглядом перевірити: надійність кріплення столу плити до її корпусу або до стільниці; цілість і наявність ручок кранів плити; стан конфорок (на предмет відсутності тріщин, цілісності ребер, сплавленості, деформації і т.д.); дверцят духової шафи і її працю, відсутність прогару в стінах духової шафи (при наявності). Перевірити щільність перекриття газу краном, плавність його ходу на всьому діапазоні, надійність його фіксації у стані «зачинено». Перевірити візуально і відрегулювати процес спалювання газу (полум'я пальників). Перевірити герметичність (мильною емульсією (при робочому або надлишковому тиску) або приладовим методом) усіх місць різьбових з'єднань після вимикаючого пристрою. Ліквідувати знайдені місця негерметичності з послідуючою повторною перевіркою їх на щільність. 62,23
4 ТО газової колонки (1 раз на рік)
Провести зовнішній огляд газопроводу та крану перед газовим приладом з метою виявлення дефектів та відповідність встановлення газової колонки. Перевірити роботу вимикаючого пристрою перед приладом. Перевірити наявність тяги у димовому каналі. Перевірити працездатність та спрацювання автоматик безпеки — відрегулювати; Перевірити відсутність витоків води з системи приладу і внутрішньої капелі з калорифера і з'єднувальних труб при необхідності усунути. Перевірити герметичність сальників та хід штока водяної та газової частини блок-крана при необхідності ліквідувати наявні витоки. Оглянути калорифер газового проточного водонагрівача, перевірити чистоту пластин калорифера і їх стан (без демонтажу). Перевірити стан стінок вогневої камери з метою попередження передчасного їх прогорання, щільність прилягання змійовика до стінок вогневої камери. Оглянути газовідвідний патрубок і перевірити: відсутність зазорів між трубою і ковпаком водонагрівача, між окремими елементами труби в місцях їх з'єднання, герметичність місця вводу труби в димохід, наявність очисної кишені. Перевірити герметичність (мильною емульсією (при робочому або надлишковому тиску) або приладовим методом) усіх місць різьбових з'єднань після вимикаючого пристрою. Ліквідувати знайдені місця негерметичності, повторною перевірити їх на щільність. 97,26
5 ТО опалювального приладу (1 раз на рік)
Провести зовнішній огляд газопроводу та крану перед газовим приладом з метою виявлення дефектів та відповідність встановлення опалювального приладу. Провести загальний огляд опалювального приладу, перевірити стійкість водонагрівача, протипожежність основи на якій він встановлений наявність захисного фарбування. Перевірити наявність тяги у димовому каналі. Перевірити роботу вимикаючого пристрою перед приладом. Перевірити роботу та спрацювання автоматик безпеки — відрегулювати. Чистоту робочої зони термопари та її контакту (при наявності) — почистити. Роботу основного пальника візуальним чином (колір, висота полум'я) - відрегулювати. Роботу запальника (довжина і стійкість полум'я, наявність вогневої перемички на насадці (при наявності)) — відрегулювати. Перевірити герметичність (мильною емульсією (при робочому або надлишковому тиску) або приладовим методом) усіх місць різьбових з'єднань після вимикаючого пристрою. Ліквідувати знайдені місця негерметичності, повторно перевірити їх на щільність. Оглянути газовідвідний патрубок і перевірити: відсутність зазорів між трубою і місця підключення до опалювального приладу, між окремими елементами труби в місцях їх з'єднання, герметичність місця вводу труби в димохід, наявність очисної кишені. 103,06

 

Якщо газові прилади або арматура газопроводу знаходиться в аварійному стані, що неможливо усунути на місці, або подальша експлуатація приладу може загрожувати життю людей, слюсар зобов'язаний, після узгодження з майстром, відключити газовий прилад з встановленням заглушки на крані перед приладом і скласти відповідний акт.

 
З більш детальною інформацією Ви можете ознайомитися на сайті 
Фото без описуФото без опису 

Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь