A A A K K K
для людей із порушенням зору
Недогарківська громада
припинила діяльність, увійшла до складу Піщанської громади

Відсвяткували чотири свята

Дата: 15.10.2019 13:17
Кількість переглядів: 525

Фото без описуЧотири свята одночасно відсвяткували в Недогарківській бібліотеці 14 жовтня. День святої Покрови Пресвятої Богородиці, що з давніх-давен вважалася покровителькою усього українського козацтва, збігся з Днем Захисника Вітчизни, святом українського лицарства та 77-ю річницею створення Української повстанської армії.

Цікаво, що козаки настільки глибоко й щиро шанували образ Покрови Божої Матері, вірили у її силу й урочисто святкували цей день, що у народі закріпилася й друга назва свята – Козацька Покрова. Образ сміливого парубка, котрий захищає честь та волю нашого народу, міцно закарбувався у пам’яті поколінь. Тож, козак в українській культурі – звитяжний воїн, озброєний захисник Вітчизни, що боронить віру, гідність та звичаї усього нашого народу.

Унікальність історії нашого народу полягає в тому, що в козаччині виявлявся потяг до волі наших предків. І сьогодні багато хто з нас має козацькі прізвища, ще раз доводить причетність кожного до нашої історії. Про глибокі корені козацтва та про славних козаків йшла розмова в інформаційно-просвітницькому проєкті «Лицарі Українських степів», із яким могли ознайомитись відвідувачі Недогарківської бібліотеки в ці святкові для нашої країни дні.

12.10 о 10.00 всі охочі ознайомились з історичним досьє «Пилип Орлик: шляхом пера і булави». Яскравий представник славного українського воїнства, публіцист, один з упорядників «Договорів і постанов» — конституційного акту, який іноді називають «першою у світі Конституцією», Пилип Орлик є прикладом звитяги, мужності та любові до рідної землі.

Присутні на заходах односельці вшанували пам’ять усіх полеглих воїнів внаслідок російської агресії на Донбасі, адже

День захисника України – це свято звитяги українського лицарства, а також день пам’яті та пошани всіх, хто впродовж століть боровся за державний суверенітет України.

Завідувач бібліотекою            Мороз Любов



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь