A A A K K K
для людей із порушенням зору
Недогарківська громада
припинила діяльність, увійшла до складу Піщанської громади

Флікер - твій рятівник! Світло, що рятує життя!

Дата: 18.10.2019 14:14
Кількість переглядів: 1813

Фото без описуФлікери — маленькі значки або наклейки, які відбивають світло в темряві. Вони допомагають побачити пішохода в нічний час.

Світло, що падає на флікер, відбивається у тому напрямку, звідки воно падає. Тому навіть і тому випадку коли людина рухається, повертається відносно джерела світла, то флікер буде завжди видний. Навіть у дощ, туман ці наклейки не втрачають своїх властивостей.

Флікери можна розмістити на рюкзаку, куртці, руці або джинсах, а також на взутті. При їзді з ближнім світлом відстань, при якій можна помітити пішохода 25—30 метрів, а якщо у людини є флікер, то вона збільшується до 130–140 метрів. А водій, що їде в машині з включеним дальнім світлом, може побачити флікер з відстані 400 метрів.

Флікери виготовляють з м'якого пластику і мають яскравий відтінок. Вони бувають у вигляді смайликів, іграшок, пластин, значків, плоских брелоків і наклейок. Дизайн більшості з них — молодіжний. Флікери кріпляться за допомогою шпильки або шнурка, а на скейтборд або велосипеди можна причепити флікер, що скручується. За твердженням фахівців, найкраще місце, куди варто повісити флікер — це груди і стегна, але частіше люди воліють прикріплювати флікери на кисті рук, свої портфелі або сумочки.

Працівники, що забезпечують безпеку на дорогах, роздають безкоштовні флікери — не тільки заради реклами, але, в першу чергу, заради безпеки та збереження життя. Адже їх використання знижує ризик наїзду на пішохода на 65 відсотків. У матеріали в ЗМІ є показ того, що флікер комусь врятував життя. На сайтах в Інтернеті відгуки про світловідбивні дрібнички — тільки позитивні.

У таких країнах як Велика Британія, Фінляндія, Естонія, використання флікерів є обов'язковим згідно з їхніми Правилами дорожнього руху. Час показав, що кількість ДТП за участю пішоходів у цих державах значно знизилася після прийняття рішень про використання флікерів.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь