A A A K K K
для людей із порушенням зору
Недогарківська громада
припинила діяльність, увійшла до складу Піщанської громади

Про надання соціальних послуг і матеріального забезпечення безробітним у січні 2020 року

Дата: 24.02.2020 10:27
Кількість переглядів: 491

Послугами обласної служби зайнятості скористалися 26 тисяч безробітних

 

Протягом січня 2020 року послугами обласної служби зайнятості скористалося 26,4 тис. безробітних осіб.

Кількість роботодавців, які співпрацювали з обласною службою зайнятості, зросла проти січня 2019 року на 17,4% і становила 2,3 тисячі. База вільних робочих місць налічувала 7,9 тис. вакансій.

 

Роботу отримали 2,4 тисячі людей

 

За сприяння обласної служби зайнятості отримали роботу 2,4  тис. осіб, що на 7,1 % більше відповідного показника 2019 року. Одночасно на 10,2 % зросла чисельність осіб, які працевлаштовані оперативно до набуття статусу безробітного.

Із  загальної чисельності працевлаштованих осіб 2 безробітних отримали виплату допомоги по безробіттю одноразово для зайняття підприємницькою діяльністю.

На нові робочі місця з компенсацією роботодавцю витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування працевлаштовано 21 безробітного, з яких 4 особи недостатньо конкурентоспроможні на ринку праці та 17 осіб, які працевлаштовані суб’єктами малого підприємства в пріоритетних видах економічної діяльності.

 

На громадських роботах попрацювали 265 мешканців області

 

За сприяння обласної служби зайнятості забезпечена тимчасова зайнятість 265 громадянам. Найбільш поширені види громадських робіт: екологічний захист навколишнього середовища, інформування населення про субсидії, благоустрій населених пунктів.

Для забезпечення професійно-кваліфікаційного рівня шукачів роботи вимогам роботодавців, за направленням обласної служби зайнятості 863 безробітних проходили професійне навчання. Зокрема 403 безробітних навчались у центрах професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості.

 

На обліку – 24 тисячі безробітних

 

Станом на 1 лютого 2020 року на обліку в регіональній службі зайнятості перебувало 24,2 тис. безробітних, з них отримували допомогу по безробіттю 21,6 тис. осіб.

За професійними групами серед зареєстрованих безробітних переважають робітники з обслуговування, експлуатації та контролю за роботою технологічного устаткування, складання устаткування та машин (32,5%), представники найпростіших професій (14,2%), працівники сфери торгівлі та послуг (12,9%), законодавці, вищі державні службовці, керівники, менеджери (9,3%).

 

Роботодавці пропонують три тисячі вакансій

 

 Кількість актуальних вакансій, заявлених роботодавцями до обласної служби зайнятості, на 1 лютого 2020 року становила 3 тис. одиниць. Крім того, у базі даних служби зайнятості містилася інформація про 1,9 тисячі пропозицій роботи, отриманих з інших джерел.

Найбільший попит роботодавців спостерігається на кваліфікованих робітників з інструментом (25,3%), працівників сфери торгівлі та послуг (17,5%) і робітників з обслуговування, експлуатації устаткування та машин (16,8%).

 

Інформація підготовлена відділом інформаційної роботи  Полтавського обласного центру зайнятості. Тел.: 51-84-38.

 



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь