A A A K K K
для людей із порушенням зору
Недогарківська громада
припинила діяльність, увійшла до складу Піщанської громади

ЛЕГАЛІЗАЦІЯ ЗАРОБІТНОЇ ПЛАТИ І ЗАЙНЯТОСТІ НАСЕЛЕННЯ. Кременчуцький міськрайонний центр зайнятості запрошує всіх до співпраці!

Дата: 04.03.2020 13:06
Кількість переглядів: 855

  Важливою проблемою в трудових відносинах між роботодавцем і найманим працівником на даний час є легалізація зайнятості населення. Як свідчить практика, багато роботодавців  (в основному це малий та середній бізнес) не укладають трудові договори з найманими працівниками.

Можна з упевненістю сказати, що не лише роботодавець винен у такому стані справ, а й сам працівник не завжди розуміє на що він погоджується.

За дорученням Уряду, фахівці Кременчуцького міськрайонного центру зайнятості  самостійно та спільно з представниками Держпраці проводять інформаційно-роз’яснювальну роботу щодо неприпустимості допуску до роботи працівників без оформлення трудових відносин.

Протягом лютого 2020 року проведено 8 семінарів з роботодавцями на тему «Легалізація зайнятості – крок на зустріч Вашим працівникам!», залучено близько 70 роботодавців, переважно, зі сфери торгівлі та надання послуг.

У лютому здійснені виїзні заходи до Омельницької та Новознам'янської територіальних об’єднаних громад щодо донесення інформації про положення чинного законодавства в питаннях легалізації трудових відносин.

Постійно проводяться інформаційні семінари з метою підвищення обізнаності безробітних щодо переваг легальної зайнятості та застереження від проявів шахрайства при працевлаштуванні.

Роз'яснювальна робота з роботодавцями буде продовжена й надалі. Зокрема, протягом 2020 року планується охопити підприємства сфери будівництва (березень - квітень), сільського господарства (червень-серпень), транспорту та кур’єрської діяльності (жовтень-листопад).

Шановні роботодавці! Закликаємо Вас відмовитись від використання праці найманих працівників без оформлення трудових відносин, адже отримання заробітної плати «в конвертах» негативно впливає на стаж роботи та пенсію, яку працівники будуть отримувати в майбутньому.

Шановні працівники! Для реалізації своїх трудових прав та забезпечення свого майбутнього Ви повинні вимагати від роботодавця легального оформлення трудових відносин, а також регламентацію трудових відносин відповідно до чинного трудового законодавства.

 

Більше інформації з питань зайнятості можна знайти за посиланнями:

Web-портал: https://pol.dcz.gov.ua/, https://pracyakremen.com.ua/   

Facebook: https://www.facebook.com/KremenMRCZ/



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь