A A A K K K
для людей із порушенням зору
Недогарківська громада
припинила діяльність, увійшла до складу Піщанської громади

«Мій Шевченко»

Дата: 11.03.2020 08:42
Кількість переглядів: 556

Фото без опису Щороку в Україні відзначають Шевченківські дні 9 і 10 березня, які припадають на роковини народження і смерті Тараса Шевченка. Цього року Україна відзначає 206 річницю з дня народження великого українського поета. 

Людина, перед генієм якої схиляється світ, велетень духу і співець народної свободи. Поет, драматург, прозаїк, мислитель, історик, етнограф, фольклорист, який залишив велику образотворчу спадщину-понад тисячу творів.

Спільний незвичний захід, присвяченій цій події провели Недогарківська сільська бібліотека та бібліотека ліцею.Спочатку було проведено бліц-опитування різних соціальних верств:  вчителів, працівників кухні, учнів різних класів під назвою “Хто для мене Тарас Шевченко?” А потім старшокласники в дискусійному клубі обговорили яким вони бачать великого класика. В інтернеті одинадцятикласники знайшли багато різних матеріалів про осучаснені образи Шевченка, у яких класик постає в невластивих для себе амплуа: байкер, супермен, революціонер…

Тож кожен намалював та захищав свій образ поета. Покутній Максим розповів факти про особисте життя світового класика та про

найпершу його симпатію – Оксану Коваленко. Дівчина була молодша на три роки й мешкала у сусідній хаті. Саме її поет згадав у вірші "Мені тринадцятий минало..."
 Стародуб Ростислав повідомив, що насправді Тарас був дуже великим модником, стильно одягався для свого часу, і такий його образ не співпадає з більшістю ілюстрацій, на яких його зображено. Щоб доповнити власне бачення про поета, завідувач сільською бібліотекою Мороз Любов запросила учнів переглянути тематичну полицю “Вросший у вічність, вкарбований у серце України”.

Але яким би мине уявляли для себе Шевченка, щирість автора, його любов до народу, до рідної землі, а також мова, співуча, як пісня і багата, як історія народу, викликають захоплення у різних поколінь українців і по цей день.

 Завідувач сільською бібліотекою Мороз Любов



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь